
Som en som ikke er særlig glad i banan – jeg synes det smaker kvalmende og ødelegger ofte de fleste smoothier fordi de blir for søte eller får ettersmak av banen, er banankake en greie jeg faktisk liker.
Mest sannsynlig fordi jeg lager den med mye mer sjokolade enn hva som er meningen.
Så om du skal prøve være like sunn som meg – det funker i to dager i slengen, så kan du prøve deg på denne.
PS. Oppskriften er basert på Linda Stuhaug sin oppskrift, men noen justeringer.
DIGG OG IKKE KVALMENDE BANANKAKE
Du trenger:
3 bananer
3 egg
200 g mel – jeg bruker hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme – fordi alt blir bedre med kardemomme
0,5 dl vann
Hakket mørk sjokolade, jeg brukte 2-3 never med sjokoladeknapper – 50-70-100 gram kanskje?
1 banan til pynt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader
Ha banan og egg i en bolle og kjør med stavmikser til du har en jevn og klumpfri blanding. Tilsette bakepulver og rør inn før du har i mel.
Rør inn litt og litt mel, om røren blir for tykk kan du ha i litt vann eller for eksempel vaniljemelk. Jeg har i væske hver gang.
Vend inn sjokoladen.
Kle en brødform med bakepapir og ha røren i formen. Fordel jevnt.
Kutt den siste banen på langs og legg pent i midten av formen. Som du ser på bildet så knakk min, så vær forsiktig om du skal lage verdens peneste versjon for et bilde til Instagram-feeden din.
Stek banankaken midt i ovnen i 45-55 minutter – test med en bakepinne. Jeg tok ut min etter 40.
Neste gang skal jeg også toppe med revet sjokolade, så blir den ekstra god for sjela.
Spis mens den er varm, enten med enda mer sjokolade på eller smør.