Å velge farger

Å velge farger

Å skulle velge farger til leiligheten var noe av det jeg trodde skulle bli det enkleste, men det viste seg å bli det vanskeligste. Ettersom jeg fikk kjøpt leilighet litt raskere enn jeg trodde kom det ingen ny sesong med fargeinspirasjon og mange av fargene jeg selv hadde planer om hadde jeg allerede brukt da jeg hjalp foreldrene mine med fargevalg til deres leilighet.

Å velge farger til et hjem er ikke nødvendigvis så lett, men dette er det som hjalp meg på veien.

Å TESTE FARGER
Når du er midt i en oppussing og har kort tid på å ta avgjørelser har du ikke tid til å male på veggen. Jeg hadde under en uke fra jeg bestemte meg for å helsparkle og betale for malejobben i samme slengen til å velge hvilke farger som skulle på veggen.

Ettersom jeg er vant til å ta avgjørelser på sparket – veldig glad i impuls, tenkte jeg at det blir null stress. Jeg kontaktet derfor min gode venninne Krista (@kristaelvheim) ettersom hun har en fargerik og lun fargesmak som jeg elsker.

Vi tok oss en ettermiddag med kaffe og fargevifte, og landet en liten haug med testfarger – tre av hver farge i forskjellige nyanser, fargen vi plukket samt en lysere og en mørkere. Hun hadde også plukket ut en lillafarge jeg hadde sett på til soverom en måned i forveien, den endte opp med å bli et av valgene.

Dagen etter var det ut i butikk for å kjøpe malingsprøver, pensler og lerret. For når du ikke har mulighet til å male direkte på veggen, grunningen må jo tørke og, er lerret et smart valg. Lerretene kan du enkelt male uten at det forstyrrer håndverkerne og de er enkle å forflytte rundt i rommet slik at du får testet fargen i både lyse og mørke hjørner. Bare vær obs på at fargen kan avvike noe ettersom lerret og vegg ikke er av samme materiale.

Bruk lerret når du har dårlig tid

PLUKK LERRET MED OMHU
Under oppussing er kanskje ikke lerret det du har lyst til å bruke mest penger på, men det er fortsatt verdt kostnaden. Mine to tips er:

  1. Er det farger du er relativt sikre på at du liker kan du velge små lerret å teste fargen på. Du ser fort hvilke av disse testfargene farger du liker og ikke.
  2. Er det en farge du er mer usikker på, kjøp større lerret. Det er verdt den ekstra hundrelappen for å få se fargen på en større flate.

Nyanser av vin

VELG DET DU LIKER
Dette er et av tipsene man hører oftest. Omgi deg med farger du liker, og ta gjerne utgangspunkt i noen plagg du har i klesskapet ditt. Farger du vil gå med er farger du trives med.

Dette er det beste tipset du kan få i jakten på farger.

En annen ting du kan ta med deg i fargejungelen er at om du ser på en vill blomstereng er det ingen fargeekspert som har fargekoordinert den. I naturen mikses og matches alle farger, og det går helt fint. Farger som fungerer sammen i naturen fungerer også i hjemmet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s