Interiørtrendene våren 2021

Interiørtrendene våren 2021

Ny sesong betyr nye trender og interiørtrendene for våren 2021 vitner om at vi bruker mer tid hjemme. Det skal være lunt og koselig samtidig som hjemmet skal speile deg og din personlighet. Vi lar oss inspirere mer av reise, selv om vi ikke flyr noe sted for å finne inspirasjon og gjenstander med sjel, struktur og egenart skaper våre drømmehjem.

Drømmen om Middelhavet 

De siste årene har gjerne middelhavstrenden vært forbeholdt uteplassen og tanken om å skape en magisk utstemning lik den du får blant oliventrærne på sommerferie. Nå som vi ikke kan reise flytter også denne trenden innenfor husets fire vegger. Vi velger jordtoner fra strendene i Hellas og vinslott i Italia og går for grove materialer som sender tankene til Capri, Provence og Positano. Tekstilene er en miks av lette linstoffer som flagrer i vinden når du åpner balkongdøren og tyngre gardiner med smijernsholdere. Terrakotta, håndlaget keramikk og skulpturer og byster som minner om greske skulpturer og det historiske Roma er alle med på å fullføre stilen.

Teddy-stoffet er i vinden
Foto: by Lassen

Herlige teddy

Teddy-stoffet er i vinden som aldri før. Stoffet skaper tekstur til en minimalistisk stil samtidig som det tilfører eleganse og følelsen av luksus. Du ser det gjerne på sofaer og lenestoler, men også seter på spisestuestoler og pynteputer. Om interiøret ditt er helhvitt er teddy-stoffet ekstra lekkert og en flott måte å tilføre kontrast til glatte hvite flater på.

Interiørtrenden color-blocking i 2021
Foto: Montana

Color-blocking er nå en interiørtrend

Uttrykket er kanskje best kjent fra moteverdenen der gatemoten har vist hvordan du kan mikse sterke farger for å fremheve hverandre. Color-blocking er med andre ord å ta farger fra motsatt side av fargehjulet og kombinere de for å skape interessante og utfyllende fargekombinasjoner. Denne sesongen har color-blocking virkelig slått rot i interiørbildet også. Bruk farger for å skape kontrast og dynamikk i rommet, her er det kun fantasien som sier stopp.

70-tallet er her

Noen vil kanskje si det startet med trendy retroplanter som yuccapalmen allerede i 2016, men nå er 70-tallet tilbake for fullt. Rufsete og langhårede tepper kom allerede for noen år siden, men nå er også de runde stolene og innbydende loungesofaene tilbake. Gå for farger som mørkerødt, lilla, brun, sennepsgul, oransje og grønt. Stilen kan du skape med innslag av rotting, grafiske former, modige mønstre og å kombinere rette linjer med et prangende materiale.

Bruk ulike treverk for å skape kontraster
Foto: by Lassen

Alle gode ting er tre

Naturmaterialer går vi aldri lei. Denne sesongen er tre et av de viktigste materialene i trendbildet, være seg møbler i teak og bjørk eller såpevaskede furugulv. Treverk – både møbler og gjenstander som trau, kjøkkensleiver, skjærebrett og boller, dukker opp overalt. Skal du ta trenden helt på kornet, gå på skattejakt i bruktbutikker eller let på rundt på for eksempel Finn.no og finn skatter med sjel og organiske former. Det naturlige ved treverket er det som virkelig skaper stemning.

Den skandinaviske stilen er blitt lunere
Foto: H&M Home

Varm og lun skandinavisk stil

Den skandinaviske stiler er blitt ekstra hyggelig for tiden, og siden vi er mer hjemme står kos i fokus. Det klassiske som kjennetegner den skandinaviske stilen er like viktig som før: et lyst interiør med sterkt innslag av lyse tresorter som gran og furu, enkel minimalistisk møblering som preges av materialbruken. Denne sesongen er derimot de beige fargetonene mer populært enn noen gang og det lyse treverket kombineres med mørkere tre for å skape kontraster. 

Tradisjonsrikt servise er en av vårens interiørtrender
Foto: Royal Copenhagen

Tradisjonsrike servise

Håndgjort, detaljert og holdbart er stikkordene for trendene vi ser på spisebordet. Porselenet fra norske Porsgrunds Porselænsfabrik, danske Royal Copenhagen og engelske Spode, samt mønstret servise fra bruktbutikker med sine klassiske mønstre tar plassen til det klassiske hvite serviset. Nå skal også spisebordet vise personlighet, så finn et mønster som passer deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s