Knivtest: Victorinox

Tidligere var jeg ikke fan av knivblokker, fordi det minnet meg om ungkarshjem og dårlige skrekkfilmer, men etter noen år i bransjen har jeg innsett hvor praktisk det er og at det faktisk finnes noen som tar seg ut på kjøkkenbenken.

Knivblokk fra Victorinox
Denne knivblokka fra Victornix går akkurat innenfor det jeg synes er greit. Den er relativt nett, lys i treverket og avrundede former som gjør at den ikke virker så tyngende. Den inneholder en skreller, fire små kniver med og uten tagger, tre større kniver til grønnsaker, kjøtt og fisk, brødkniv, kjøttgaffel og knivsliper. Håndtaket gjør den også lett å flytte rundt. Utseendemessig elsker jeg at knivene har mørkt treskaft.
IMG_4335
Små kniver
Generelt for små knivene kan jeg si at du har god kontroll og at de ligger lett i hånden. Både med og uten tagger fungerer også godt til utskjæringer og mønstre – om du skal lage et kunstnerisk fruktfat en dag du har fryktelig mye egentid.

Uten tagger
De uten tagger er perfekte til agurk, lime og småting – spesielt på frokostbordet hvor det ikke ser like delikat med med store, knivstikker-kniver. Disse er også fine som eplekniv og god til avokado siden du har kontroll og ikke stikker rett gjennom på grunn av lengden.

Med tagger
Disse er gode til tomater i alle størrelser. Du får fine, jevne skiver og tomaten blir ikke presset sammen.

Om man egentlig trenger to med tagger og to uten kan diskuteres, siden størrelsesforskjellen på de kun er én cm.
IMG_4556
Store kniver
De tre større knivene i blokka har jeg brukt litt om hverandre. Til alt fra større grønnsaker, fisk og kjøtt, til hakking av hvitløk og urter. De fungerer godt og ligger bra i hånda. Etter min mening kunne det fint vært en kniv mindre – siden jeg synes den største er best og jeg ville brukt den smaleste til fisk. Men for de som liker å skille på hva de bruker til kjøtt og grønnsaker er to en god ting, også praktisk om du skjærer kjøtt og grønnsaker samtidig underveis i kokkeleringen. Så slipper du å vaske mellom hvert bytte.
IMG_4295 (1)
Brødkniv
Dette er min drømmebrødkniv. Perfekt i størrelsen, god å holde i og glir lett gjennom det meste av brød. Jeg har ikke testet den på brød med veldig hard skorpe, men regner med at det ikke bør være noen sak. Flott innflyttningsgave til de man ikke vet hva man skal kjøpe til, og som du vet mangler kniver. Er så glad i denne at jeg blir glad hver gang jeg drar den opp fra blokka – og jeg spiser ikke så mye brød at brødkniv ville vært en nødvendighet en gang.

Grønnsaksskrelleren, kjøttgaffelen og knivsliperen har jeg ikke testet. Men er tre gode ting å ha i en knivblokk for å få et fullt sett med redskaper til kjøkkenet. Sett med helhet inneholder knivblokka det du trenger, men den kunne vært mindre i størrelsen om man fjernet to-tre av knivene som i mine øyne er litt overflødig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s