Borddekking med Iittala

Forrige uke var jeg på borddekkingsevent med Iittala. Temaet for eventet var «Table Reset».

Iittala ønsker at vi skal utvide begrepet borddekking og måten vi inntar måltidene på. I bøker om skikk og bruk står det side opp og ned om regler ved bordet og for bordsettingen, den personlige stilen skal stå utenfor. Men nye matkulturer, spisevaner og smaker har blitt en del av hverdagen – dessverre har ikke bordene våre fulgt med i utviklingen.

Jeg vet ikke hvor godt dette kommer frem på eventet, men mine favorittstylinger fra pressebildene er de som er litt mer tilfeldige. Der det ikke er overtenkt. Om ting står på riktige mål, med bestikk og glass i riktig rekkefølge – det er det ikke noen vits å bry seg om. Det tilfeldige med bestikk i krukker på bordet er i mine øyne mer behagelig, og litt kulere. Enkel vin i små kjøkkenglass – akkurat slik de drikker tappvin fra tønne sydover i Europa. Blomster liggende i stedet for i vaser.

Det skal ikke være en stor jobb å style et bord til venninnemiddagen – flere småretter på fat med små tallerkner så du kan plukke selv, gryte på stekeplata med tallerkner i stabler på siden. Til et godt, hyggelig måltid fungerer det meste. Bruk heller litt forskjellige teksturer og en tre-fire farger, gjestene legger mer merke til et fargerikt bord enn det hvite, klassiske porselensserviset hvor vinglassene står plassert som på restaurant. @justanotherfoodstory
På eventet dekket fire forskjellige sitt eget bord, mitt favorittbord tilhørte den herlige matbloggeren Nussara. Hennes borddekking tok utgangspunkt i de blå veggene hun har på kjøkkenet og valgte fargetoner og en mønstermiks som fremhever denne. Av de fire bordene som ble vist var dette det bordet som ga meg mest – det var farger, mønster og former i kombinasjon med litt frodighet fra planter og blomster. Vil du lese mer og se flere bilder gjør du det her.

Under ser du mine favorittstylinger fra pressebildene. Farger og kombinasjoner jeg vil omgi meg med denne våren. Være seg så i blomsterbuketter, på bordet eller putene i sofaen.Iittala_2017_graduation_essence_kastehelmi_aalto_citterio-kopiIittala_2017_hotdrink_season_teema_kastehelmi_kartio_citterio-kopiIittala_2017_weddings_teema_ultima_thule_essence_kartio_kastehelmi_ruutu-kopiIittala tabletops_15-kopiIittala_2017_crayfish_party_essence_kastehelmi_ultima_thule-kopi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s