Jeg har smakt Kvarg

Kvarg fra Eldorado tester nå ut ny datostempling for å redusere matsvinn, så i den anledning var jeg så heldig å få teste fire av smakene deres. Ny datostempling eller ei, en av de går inn på min topp fem i yoghurt-, kesam-, skyr-, kvargjungelen.

Konsistensen på Kvarg er ikke helt som yoghurt, og ikke like tykk som Skyr. Som en kesam, men ikke helt. Du kan kanskje sammenlikne konsistensen med en tykk softis – fløyelsmyk, men fortsatt med litt motstand. Ellers har Kvarg et høyt proteininnhold, og selv med sukkerinnhold, kan det regnes som et sunt mellommåltid. Med litt bær eller müsli i blir i hvert fall jeg mett for et par timer.

«Blåbær»
Jeg synes ofte meieriprodukter med blåbær smaker litt syntetisk eller som om noen ikke fikk nok blåbær og trengte en overdose av dem. Sammenliknet med diverse yoghurter og Skyr synes jeg denne er bedre på smak fordi blåbærsmaken passer det jeg selv foretrekker.
Denne ville jeg toppet med müsli, blåbær og andre bær.

«Pære»
Smaker som pæreis – og jeg er hun som kjører til Holmenkollen for å kjøpe pæreis fordi jeg ikke har funnet andre steder i nærheten som selger den.
Smaken er med andre ord god, samtidig som den er frisk. Sikkert perfekt sammen med fruktbiter, men denne er så god at jeg fint spiser den alene. Lurer på om jeg må teste å lage en form for iskrem av denne ..

«Bringebær»
Bringebær er ikke min favorittsmak i meieriprodukter, men denne er ganske frisk. Den minner om bringebærisen til Dream på pinne. Jeg ville nok ikke valgt å kjøpe denne, om valget stod mellom denne, blårbær og pære, men til å være bringebær er den god.

«Sitron»
Jeg blir som regel alltid positivt overrasket når jeg smaker på meieriprodukter med sitron, men denne er rett og slett for søt for meg. Den minner meg om sitronfromasj, bare at den er ekstremt søt i stedet for frisk. Med andre ord perfekt for deg som elsker søtt og sitron, men jeg ville hatt den friskere og litt syrligere. Men så er jeg også hun som spiser sitron uten å rynke på nesen.

Kvarg kommer også i to andre smaker, men de har jeg ikke testet selv. Det er to Zero-varianter, som jeg regner med vil si null tilsatt sukker. Smakene er «Jordbær og vanilje» og «Mango og pasjonsfrukt»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s