Royal Copenhagen: Herlig vårfølelse

Jeg er ikke nødvendigvis den som jubler for rosa, men da jeg besøkte Patriksson Communication sitt showroom og fikk se disse nydelige nyhetene fra Royal Copenhagen fikk jeg, til min store overraskelse, lyst til å ta de med hjem i vesken.

Etter noen intense vinteruker er det lite som gleder så mye som litt farge og blomster, så disse var midt i blinken. Blomster symboliserer glede og er et sikkert vårtegn, så nå kan våren bare komme.

VELKJENT HÅNDVERK
I over 240 år har Royal Copenhagen fremstilt porselen med fokus på håndverk, og når du ser ansatte male produktene for hånd er det umulig å ikke bli imponert. De har en utrolig ro i hånden og detaljene de klarer å trylle fram er ikke noe annet enn imponerende.

Royal Copenhagen har en lang tradisjon med å lage dekorerte egg som kune er i salg for en sesong og mange samlere venter hvert år på hvilke motiver årets egg vil få. For mange familier står tradisjonen med å male egne påskeegg sterkt, men er du på den litt latere siden kan du jo heller samle på disse. De er jo flott som påskedekor.

For 2019 har Royal Copenhagen skapt et knippe svært moderne egg. De har fått noen fantastiske blomsterdekorasjoner hentet fra danske botaniske tegninger.

Vårens kolleksjon består av syv egg. Seks små egg med blomsterillustrasjoner fra Magnolia, Klematis og Turelilje – hver blomst er på to egg. Ett egg viser hele blomster, og det andre har et detaljert kronblad som bror seg ut fra toppen av egget. Det siste egget er et større gåseegg med kronbladene til en tulipan. Toppene på eggene er i messing og kommer med en tvinnet silkesnor. Mine favoritter er de tre med rosa kronblader.

springcollection_caprifoliumbonbonniere_jpg

DELIKAT
For våren 2019 lanseres også to helt nye former; en liten Asia-inspirert vase med geraniumblader og en rund bonbonniere dekorert med en delikat kaprifol. Jeg lurer på om kaprifol er årets trendblomst, eller klatreplante, ettersom hele Norges blomster-Finn, Finn Schjøll, også valgte Kaprifol på sitt servise i samarbeid med Firkløveren?

Den vakre bonbonnieren med kaprifol er lekker til oppbevaring av smykker og for deg som elsker påske, men ikke nødvendigvis påskeinteriør med harer og egg på er denne utmerket til påkens deilige søtsaker.

Den lille Asia-inspirert vase dekt med geraniumblader (bilde under) er min personlige favoritt. Det skyldes uten tvil min kjærlighet til grønne planter. Jeg er egentlig ikke spesielt glad i vaser med dekor på, men dette er den perfekte lille som gir et hint av vår. Størrelsen gjør også at den kan brukes på rekke og rad som centerpiece (finnes det et godt norsk ord for dette?) når du dekker bord til selskap.

springcollection_geraniumvase_clematis_clpetals_jpg

ETTERSPURT
Royal Copenhagen er et svært populært og ettertraktet porselensmerke. Leser du gjennom kommentarene på Instagram-kontoen deres ser du folk fra hele verden spørre hvor de kan få tak i produktene, og se skuffelsen når de blir fortalt at enkelte av produktene kun selges på ett marked.

Nyhetene er tilgjengelig på royalcopenhagen.no og hos utvalgte forhandlere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s