
Da jeg besøkte Conditori Nordpolen i Vara i Sverige lærte jeg meg å lage marsipanroser. Noe jeg har trodd var utrolig vanskelig er egentlig ganske lett. Jeg trodde egentlig det skulle være veldig utfordrende fordi det så fryktelig lett ut da konditoren gjorde det. Da tenker du jo automatisk at dette er vanskelig.
Jeg viste meg derimot å være et naturtalent når det kommer til roser – rart egentlig, jeg liker jo ikke roser en gang.
Her er fem steg som gjør at du, forhåpentligvis, skjønner hvordan du gjør det hjemme.
Steg 1: Del marsipanen opp fem like store biter og trill til runde kuler. Så vidt jeg forstod bør redskaper, flater og marsipanen være relativt kalde – så bruk gjerne en steinplate som har vært i kjøleskapet en tur.
Steg 2: Når du har trillet til kuler presser du kulene litt flate. Ta så en spatula og klem den ene halvsiden gradvis flatere og flatere jo lengre ut på kula du kommer. I kanten skal den helst være så flat at den nesten er gjennomsiktig. Dette er nå et kronblad, blomsterblad.
Gjenta med de fire resterende kulene.
Steg 3: Rull så sammen det ene kronbladet som på bildet. Dette utgjør kjernen i rosen.
Steg 4: Ta de fire resterende kronbladene og legg de på tommelen som på bildet over. Press det forsiktig rundt og vend gjerne den ytterste delen litt utover.
Steg 5: Sett blomsterkjernen i det ene kronbladet og klem forsiktig kronbladet rundt. Gjenta dette med de tre neste kronbladene og vips, så har du en marsipanrose.
Den på bildet over er mitt resultat av aktiviteten hos Conditori Nordpolen. Jeg var ganske fornøyd med meg selv. Selv om den ikke var helt som proffen sin.