Slik lager du marsipanrose

Da jeg besøkte Conditori Nordpolen i Vara i Sverige lærte jeg meg å lage marsipanroser. Noe jeg har trodd var utrolig vanskelig er egentlig ganske lett. Jeg trodde egentlig det skulle være veldig utfordrende fordi det så fryktelig lett ut da konditoren gjorde det. Da tenker du jo automatisk at dette er vanskelig.

Jeg viste meg derimot å være et naturtalent når det kommer til roser – rart egentlig, jeg liker jo ikke roser en gang.

Her er fem steg som gjør at du, forhåpentligvis, skjønner hvordan du gjør det hjemme.IMG_5892
Steg 1: Del marsipanen opp fem like store biter og trill til runde kuler. Så vidt jeg forstod bør redskaper, flater og marsipanen være relativt kalde – så bruk gjerne en steinplate som har vært i kjøleskapet en tur.IMG_5893
Steg 2: Når du har trillet til kuler presser du kulene litt flate. Ta så en spatula og klem den ene halvsiden gradvis flatere og flatere jo lengre ut på kula du kommer. I kanten skal den helst være så flat at den nesten er gjennomsiktig. Dette er nå et kronblad, blomsterblad.

Gjenta med de fire resterende kulene.IMG_5898
Steg 3: Rull så sammen det ene kronbladet som på bildet. Dette utgjør kjernen i rosen.IMG_5899
Steg 4: Ta de fire resterende kronbladene og legg de på tommelen som på bildet over. Press det forsiktig rundt og vend gjerne den ytterste delen litt utover.IMG_5908
Steg 5: Sett blomsterkjernen i det ene kronbladet og klem forsiktig kronbladet rundt. Gjenta dette med de tre neste kronbladene og vips, så har du en marsipanrose.

Den på bildet over er mitt resultat av aktiviteten hos Conditori Nordpolen. Jeg var ganske fornøyd med meg selv. Selv om den ikke var helt som proffen sin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s