Væksthusene i Aarhus

I veksthusene i Botanisk Have i Aarhus får du sommertemperaturer uansett årstid, samtidig som skuldrene senker seg. Følger du veien gjennom de forskjellige klimaene vil du til slutt ende opp i palmehuset med en flokk av flyvende sommerfugler og en liten dam fylt med vekster. Er du heldig er det ledig plass til å slå seg ned for et skikkelig pust i bakken.

Stemningen i veksthusene er beroligende og samtlige du møter på smiler til deg.

Du kan se bilder fra kaktus- og sukkulenthuset her. See images from the cactus and succulent house.
English at the bottom.

Sommerfuglene i Botanisk Have
Palmehus har en utrolig egenskap, der inne forsvinner alt annet og du føler av du har reist milevis ut av hverdagen selv om det bare er en dør som skiller dere. I Aarhus er det litt ekstra hverdagsmagi med de vakre sommerfuglene som svirrer rundt deg. I starten føler du litt uro og at de flyr rett på deg, men etterhvert blir de en helt normal del av din personlige sone.

Hett tips: Om du ikke er blodfan av flyvende saker, være seg insekter eller fugler, dropp sterke farger. Tar du på deg sterke farger kan jeg love deg at sommerfuglene tiltrekkes av deg, hilsen hun som gikk i rødt og følte seg som en blomstereng. Sommerfuglene var litt vel tett på.

IMG_8275
Grønn verden
For meg får plamehus meg til å sette litt ekstra pris på naturen, kanskje fordi det er disse plantene jeg foretrekker. Store, grønne blader med fantastiske mønstre som snakker til det kreative og den tropiske stemningen de gir. Hadde det ikke vært for steinene som er lagt opp på rad og rekke for å danne en sti, kunne du nesten kjent på følelsen av å bevege deg rundt i en vill jungel. Nesten.

IMG_8232
Aarhus byr på noe nytt
Jeg vet ikke om det var den røde kjærlighetsfargen jeg hadde på genseren eller om vi tilbringte tid i Aarhus i parringstiden for sommerfugler – i så fall er den tiden i starten av juni. Jeg og jentene fikk i hvert fall oppleve noe vi aldri har opplevd før, sommerfuglens parringsdans. En helt surrealistisk opplevelse.

Jeg tror aldri tre norske jenter har sett så fascinert ut som det vi gjorde. I hvert fall ikke i et veksthus. Jeg angrer fortsatt på at jeg ikke tok meg tid til å filme i stedet for å fotografere, for å mønstrene på sommerfuglene i en slik dans er noe av det fineste jeg har sett.
IMG_8281IMG_8280
Vannplantenes dam
I den andre enden av palmehuset enn der sommerfuglene florerer er det dette som møter deg. En liten drøm av en dam. Fantastisk spill av forskjellige grønntoner som bader i vannet, vakre blomster og speilingen av veksthusets konstruksjon i vannoverflaten. Du får aller mest lyst til å sette deg på et av de store, runde bladene og ro rundt i dammen – sånn som du har sett på TV som liten. Tenk så gøy det hadde vært om et sånt blad kan bære et menneske.

If you’re in Aarhus, you have to visit the botanical garden and palm house. The most calming space in all of Aarhus. The palm house is filled with butterflies – not to self, if you don’t want them flying real close skip bright colored clothing. And if you’re lucky you might experience their mating dance like we did.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s