Dette er kanskje den enkleste sjokoladen med tilbehør du kan lage. Det tar ikke mye tid, det passer for både barn og voksne, og du får akkurat den smakskombinasjonen du selv liker.
Rocky road er enkelt og greit sjokolade med det lille ekstra.
Min favoritt er med kokos eller salt, eller begge deler. Men her fungerer både nøtter, frø, diverse tørket frukt eller søtere ting som mini marshmallows, marsipanbiter, Smarties eller for eksempel hakket lakris. Puffet ris fungerer også bra, da blir det som risboller – uten den runde formen.
Her får du oppskriften på rå sjokolade, og hvis du ikke gidder å lage den kan du bare smelte ferdigkjøpt sjokolade.
Rocky road
Du trenger:
3 dl kakaomasse
2,5 dl kakaosmør
0,6 dl flyten de kokossirup
1/2 ts vaniljepulver – litt ekstra for gøy
1/4 ts salt
0,5 dl koosfløte (tykke delen av kokosmelk som har stått i kjøleskap, dette gir lys sjokolade)
Små konfektformer eller en brødform.
Slik gjør du:
Hakk kakaosmør og kakaomasse, ha dette i en bolle og smelt det i vannbad. Pass så det ikke blir for vamt.
Når massen er smeltet sammen, tilsetter du resten av ingrediensene, rør sammen til du har en jevn blanding. La sjokoladen avkjøles i 5-10 minutter før du bruker den.
Ha litt sjokolade i bunn av formen, hell på litt av ønsket fyll og topp med sjokolade. Når du har fylt alle formene, sett i kjøleskap eller fryser til sjokoladen er fast.
PS. Har du sjokolade til overs kan du fryse restene og bruke det igjen neste gang. I så fall, husk å smelte sjokoladen forsiktig.
Hjemmelaget konfekt er også supert som gave. Kjøp en fin boks og knyt et bånd rundt, så er du langt på vei.