Jeg er stor fan av supper, og kan fint spise det flere ganger i uken med forskjellig tilbehør og topping. Så glad er jeg i det at jeg snart skal ha fire uker med suppe tre ganger i uken for å få testet ut noen nye oppskrifter.
Skulle gjerne sagt det er for å kjøre detox på kroppen, det skal visst være så fryktelig sunt og alt det der. Men det er ikke noen vits i å lure noen, detox og meg hadde endt i sinne og en ekstra flaske flytende druer hver kveld i hele perioden. Og i mitt hode kan man ikke spise samme rett, ingrediens eller konsistens mer enn to ganger etter hverandre før det grenser til dritkjedelig. Med et par unntak kanskje, hummer og Manchego kunne jeg nok spist hver dag for eksempel.
Uansett, ikke detox. Her er oppskriften på en digg kyllingsuppe.
Tror den kan være bra uten chili i og, det blir neste gang. Har allerede testet tre andre versjoner.
Du trenger:
Kylling, strimlet. Etter antall personer
1 boks kokosmelk
2 ss soyasaus/fiskesaus, etter smak
Bambusskudd
Bønnespirer
1 rød paprika, strimlet
1/2-1 chili, etter smak
Salt, etter smak
Saft av en lime, etter smak
En halv korianderplante, hakket. Etter smak
Slik gjør du:
Kok kokosmelk og kylling i 5 minutter.
Ha så i soyasaus, bambusskudd, paprika og chili. Kok i 5 minutter til på lav varme. Smak til med salt og lime.
Ha i bønnespirer og koriander, server.
Jeg brukte tre kyllingfileeter til fire porsjoner.
Jeg har tidligere laget den med litt hvitløk, litt sitronsaft og litt ingefær. Alle smaker tilsatt i kokosmelken er tatt på slump.