En natt med Jotex hos Guldsmeden Hotels

// Invitert av Jotex

For en ukes tid siden ble jeg invitert på hotellovernatting med Jotex. Det ble min aller første staycation opplevelse – noe jeg gjerne gjør igjen, med litt bedre tid og flere overnattinger. For en natt på hotell krever like mye pakking som for to-tre.

Jeg ble invitert til Guldsmeden Hotel av Jotex for å prøveligge deres nye økologiske sengetøy. Valget av hotell var selvfølgelig ikke tilfeldig, for det er økologisk som står i fokus hos Guldsmeden. Her er håndklærne laget av økologiske stoffer og maten er økologisk, så vel som baderomsproduktene – de har den beste duften jeg noen gang har vært borti på et hotell. Ville helst tatt med meg dusjsåpen hjem.

Guldsmeden åpnet boutique hotellet her i Oslo i 2010. Her finner du restaurant, en behagelig loungeplass i lobbyområdet, en liten spaavdeling og rommene har en nordisk, bohemsk, hytte-aktig følelse.IMG_4724
Jotex-historien startet julen 1963 da Sven-Åke Johansson besøkte sitt barndomshjem i Gnosjö. Han skulle hjelpe moren sin med å bytte gardiner til advent. Der og da ble idéen skapt om å starte gardinspesialisten Jotex – prisgunstige gardiner som hadde det lille ekstra.

Jotex samarbeider med Better Cotton Initiative, ”BCI”, for å forbedre bomullsavlingene globalt. BCI arbeider for en mer effektiv bruk av vann og redusering i bruk av plantevernmidler, samtidig som bomullsavlingene
øker. Det jobbes også for å forbedre sosiale, økonomiske og miljømessige vilkår for bomullsbøndene. Fra og med 2017 er ALLE våre nye innkjøp innen bomullstekstil i samarbeid med BCI.IMG_4743
Jeg er generelt ganske kresen på sengetøy og har de siste fire årene kun sovet i linsengetøy. Så når noen prakker på meg bomull og prøver å skryte det opp i skyene er jeg alltid skeptisk – fordi jeg personlig ikke er noe glad i bomullsfølelsen om natta. Har du testet forskjellige typer stoff finner du din favoritt.

Kan ærlig si at det jeg likte aller best med sengetøyet som lå på sengen var fargen – det var en veldig grå dag i Oslo, så å komme inn på hotellrommet til denne korallfargen var en glede for øyet. Om du ikke er blodfan av korall, kommer det i flere farger. Fra eplegrønn og hvitt, til sort og knallblått. Sengetøyet heter «Zack» og koster 199.

«Zack» er Jotexs største basisprogram innen sengetøy, så at de nå er blitt økologiske er et stort steg i riktig retning.

Jeg kan ikke si jeg har forandret mening om at lin er best – men økologisk bomull virker kanskje litt bedre enn vanlig. I hvert fall for samvittigheten. Jeg sov uansett som en stein – om det var sengetøyet, vinen eller hotellsesngen sin fortjenest kan man strides om.IMG_4738IMG_4728IMG_4725IMG_4784
Kaffe på sengen er noe jeg anbefaler alle å bestille når de sover på hotell. En ekstra deilig måte å stå opp på.IMG_4762
Håndklærne fra The Organic Company er i mine øyne minst like deilige som de fluffy, hvite.IMG_4735
De deiligste duftene fra disse flaskene på badet.IMG_4770
Loungeområdet i lobbyen ser ekstra behagelig ut hos Guldsmeden. IMG_5700Uansett hva man sier om hotell og sengetøy, den journalist- og bloggjengen vi var på eventet var i hvert fall en haug av favorittpersonene mine for bransjen. Med den gjengen der vet man at det blir en bra kveld. Etter at vi var innlosjert og hadde hengt i loungen med bobler i glasset – livet høres litt for fancy ut innimellom – var det tid for middag.

Jotex hadde pyntet opp til langbord fullt med deres egne vaser med herlige vårblomster i. Til min store forskrekkelse, eller begeistring, ble vi fortalt av flere av gjenstandene rundt om på hotellet også var fra Jotex. Alt fra lykter til gullbrettet på sengen. Jeg var sikker på at det tilhørte hotellet, det passet jo så godt inn.

Le Manon er hotellets restaurant, utrolig hyggelig atmosfære. Vi fikk servert en lekker ost- og skinketallerken til forret, og der var det mye godt. Beskjeden som jeg er forsynte jeg meg to ganger. Hovedretten var i mine øyne helt grei. Lasagne, dessverre litt for søt for min smak – men tankene vandret i hvert fall tilbake til barndommen med Hellasturer hvor jeg levde på spagetti og den søte lasagnen som nesten smaker sukret. Desserten var også på den alt for søte siden for min del, men midt i blinken for de som er glad i søte desserter. Jeg ble nedstemt på om den var god eller ikke.

Frokosten her derimot – for en innertier!

Ferske juicer, en deilig salat som minnet om råkost, eggerøre med perfekt konsistens, bacon, yoghurter – kokosyoghurten er verdt et besøk i seg selv, granola og annen topping. Diverse frukter og bær. Her var det kun å gå flere runder som gjaldt. Tallerkenene og koppene er også utrolig fine – stort pluss i min bok. Gjør maten enda lekrere enn om den hadde kommet på en hvit porselenstallerken.

Foreløpig min favorittfrokost på hoteller her i byen. En bedre start på dagen skal du lete lenge etter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s