
Til 17. Mai er det ingenting som er som en god Pavlova. En søt dessert du ikke blir stappmett av, samtidig som den ser lekker ut på bordet og tallerkenen toppet med bær og for eksempel mynteblader.
I tillegg er den jo lett å dekorere i de norske fargene.
Denne oppskriften fra svenske Edblad er med mandelflak i, men du kan fint lage den uten eller velge ditt favorittfyll.
Du trenger:
7 eggehvitter
5 dl sukker
1 klype salt
50 g mandelflak
3 dl fløte
Ferske jordbær eller andre bær
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 150 grader, varmluft.
Bland sammen eggehvitter, sukker og salt i en rustfri bolle.
Sett bollen i et vannbad over kokende vann. Visp for hånd helt til sukkeret har smeltet og marengsen er ca 60-65 grader.
Ta bort bollen fra vannbadet og visp marengsen lege på høy hastighet med en elektrisk visp.
Rist mandelflakene i en tørr panne. Vend inn nesten alle mandelflakene.
Hell ut all marengsen på et stekebrett og form det til en tykk rund bunn.
Settes i midten av ovnen i ca 1 time; husk at marengsen skal være litt seig i midten. La den avkjøles helt før neste steg.
Pisk kremen luftig, ta en skje og bre over marengsen.
Strø over ferske bær og server.
Foto: Edblad