London: fem cafeer du må besøke

Når det kommer til cafébesøk er det mye som skal stemme når du er på storbytur: Hva har de på menyen? Hvor sulten er du? Hva har du lyst på? Hvilket område er du i? Og for noen: blir det fine bilder der?

I London er utvalget stort når det gjelder cafeer, og du finner de gjerne på hvert gatehjørne – bortsett fra når du er skikkelig tørst eller sulten da. Men er du av de som plnalegger før du reiser er det kanskje lurt å ha noen adresser på blokka. Her er fem cafeer du kan sjekke ut neste gang du er i London.le pain quotidien
IMG_7067
LE PAIN QOUTIDIEN
Et av mine favorittsteder for frokost er Le Pain Qoutidien like ved Notting Hill Gate stoppet. Her kan du nyte mat til alle døgnets tider, være seg frokost, lunsj eller middag. Prøv granola parfait eller egg til frokost, avokadotoast eller en deilig salat til lunsj, og avslutt med bakverk. Jeg drikker også alltid en kanne kamillete her, kan ha noe med navnet å gjøre. Sist jeg spoiste lunsj her satt Astrid S i hjørnet, og ellers ser du gjerne folk som jobber, leser en bok eller de eldre i nabolaget som møtes for et glass vin.
Adresse: 81-85 Notting Hill Gate, finnes også på flere adresser i London.IMG_6813
SAINT AYMES
Dette er stedet for deg som vil ha bilder til Instagram, og matcha latten og alt med red velvet her er godt. Saint Aymes ble startet av søstrene Michela og Lois Wilson, og er inspirert av deres «nanas» blomsterhage – her er inngangsparti, gelenderet i trappen og veggene dekket med blomster. De legger ikke skjul på at det er utseende som teller, og dagen din blir garantert lysere etter et besøk her. Her er det søtsaker på menyen, så ikke et typisk lunsjsted. Prøv en «Unicorn»-drikk, 24ct gold milkshake, pannekaker eller en av deres pene kaker. Det er ikke mulig å reservere bord.
Adresse: 59 Connaught St., ta tuben til Marble Arch og gå derfra.

IMG_0705
ÉLAN CAFE
Élan Cafe åpnet i 2017 og er i dag en av de mest Instagrammede destinasjonene i London med blomstervegg, rosa interiør og alternative latter, og finnes på hele seks adresser i byen. Jeg testet den i South Kensington. Her er drikkemenyen like stor som matkartet og strekker seg fra diverse latter og juicer til kaker, vafler, shakshuka og frokosttallerken. Jeg testet «Spiced apple waffles» og det var en fest i munnen. Smør deg med tålmodighet for dette er et hektisk sted og servicen er så som så på grunn av det, men vaflene er verdt det. Det er ikke mulig å bestille bord på forhånd.
Adresse: 239 Brompton Road
IMG_1728
HUMMINGBIRD BAKERY
Du har kanskje sett logoen før? Hummingbird Bakery er best kjent for sin red velvet, og har gitt Londons kakemonser amerikanske kaker og bakverk siden 2004. Dette var også et av de første stedene jeg smakte red velvet. I mine øyne smaker disse best om du tar de med og nyter ute, så stikk innom på en solskinnsdag og sett deg ned i nærmeste grønne lunge.
Adresse: Finnes flere steder i London, blant annet i Notting Hill og Soho
FARM GIRL CAFE
Om ikke du vet hvor Farm Girl Cafe ligger er det lett å gå rett forbi, den ligger nemlig inne i en bakgård i Portobello Road i Notting Hill. Dette er et av mine absolutte favorittsteder i London, mest sannsynlig på grunn av flisene og tegningene på veggene. I tillegg er latte-utvalget spesielt, og mye av det også godt. Maten går i avokadotoast, supper, salater og smoothie bowls. Smoothie bowlsene er forresten relativt små, så er du sulten bør du velge noe annet. Du kan ikke bestille bord her, så smør deg med tålmodighet – dette er et populært sted.
Adresse: 59A Portobello Road
Du finner også Farm Girl i Chelsea og Soho.

En kommentar om “London: fem cafeer du må besøke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s